زیاد پیش میآید که شما مهمانی را برای ناهار یا شام نگه میدارید. در این مواقع باید بتوانید یک غذای سریع ولی در حین حال آبرودار، بار بگذارید تا از خجالت مهمانها دربیابید و به دردسر هم نیفتید. برای این منظور، توصیه میکنیم این 3 نکته را از ما داشته باشید:
1) فر یا گاز را گرم کنید: قبل از اینکه حتی دستانتان را برای پخت غذا بشویید، گاز یا فر را روشن کنید تا داغ شود. حتی میتوانید کتری را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. در این صورت 15 دقیقه تا گرم شدن فر، جلو میافتید.
2) سازماندهی کنید: رمز آشپزی سریع، مدیریت مواد و وسایل است. تمام موادغذایی و ظروف را آماده کنار دستتان بچینید. دستور چند غذای ساده را از قبل به خاطر بسپارید تا مجبور نباشید دنبال آن بروید.
3) اندازهها را کم کنید: سومین فرمان برای موفقیت در آشپزی سریع در ایام عید، اندازهی غذاست. هر چه اندازه و مقدار مواد اولیه کمتر باشد، غذا سریعتر آماده میشود.
اگر مهمانتان را از قبل برای شام یا ناهار دعوت کردهاید، فرصت دارید در ایام عید هم غذاهای تشریفاتی بپزید و سفرهی رنگینی تدارک ببینید. چند دستور غذای پرزحمتتر هم برایتان نوشتهایم کهمیتوانید یکی از این غذاها را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی دعوت شده ازقبل،بپزید.
کوفته
چهمیخواهیم؟
گوشت
250 گرم
جعفری ساطوری
200 گرم
برنج نیمپز
یک استکان
پیاز سرخکرده
3قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی 3 عدد
فلفل دلمهای 2 عدد
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه به میزان لازم
تخممرغ 1 عدد
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
چه کار کنیم؟
گوشت را با 2 قاشق پیاز سرخکرده و ادویه و زردچوبه و فلفل کاملا ورز دهید. سپس سبزی و برنج و تخممرغ را اضافه کنید و باز ورز بدهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
سپس از این مایع، گلولههایی به اندازه 2تا تخم مرغ بردارید و در روغن داغ سرخ کنید و برگردانید تا همه طرفشان سرخ شود.
حالا در روغن باقیمانده، رب را تفت بدهید و فلفل و نمک و شکر و آبلیمو و سپس پیاز سرخکرده و یک لیوان آب را بیفزایید و بگذارید جوش بیاید. این، سس کوفته شماست. فلفل دلمه و گوجهفرنگی را حلقه کنید و کف یک قابلمهی بزرگ، 1 ردیف از هر کدام بچینید و سپس روی آنها کوفتههای سرخکرده را فقط در یک ردیف بچینید و یک ردیف دیگر از گوجهفرنگی و فلفل دلمهای روی آنها بچینید.
بعد نصف سس را که باید جوش باشد تا کوفتهها وانرود، رویشان بریزید. بعد از یک ربع، بقیهی سس را روی کوفتهها بریزید. تقریبا بعد از یک ربع دیگر، وقتی کوفته 4 تا 5 قاشق غذاخوری آب داشت، غذا حاضر است. کوفتهها را در ظرف تخت بچینید و آبش را همراه گوجهفرنگی و فلفل پخته، مانند سس، روی آن بدهید.
بیف استروگانف
چهمیخواهیم؟
گوشت مغز ران گوساله یا راسته پاک کرده
یک کیلو
روغن یا کره
100 گرم
پیاز متوسط
3 تا 4 عدد
آرد
یک قاشق سوپخوری سرخالی
خامه 150 گرم
سیبزمینی پشندی 1 کیلو و نیم
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن فراوان برای سرخکردن سیبزمینی
سس سفید یک دوم پیمانه
چه کار کنیم؟
پیاز را خلال کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت را ورقهورقه و بعد خلال کنید و بشویید و داخل پیاز بریزید. حرارت را ملایم کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد، ولی زیاد له نشود و آب گوشت تمام شود. بعد آرد را داخل گوشت بریزید. نصف لیوان آب اضافه کنید و بگذارید دو سه جوش بزند و سس آن غلیظ شود.
سیبزمینیها را پوست بکنید و با دست یا ماشین مخصوص، بلند و باریک، به نازکی چوب کبریت، خلال کنید و بشویید و در صافی بریزید تا آبش کاملا گرفته شود. روغن را خوب داغ کنید و سیبزمینی را داخل روغن سرخ کنید. سیبزمینی را زیاد در روغن هم نزنید، چون له میشود؛ فقط گاهی با احتیاط آنها را جابهجا کنید. وقتی سیبزمینی سرخ و برشته شد با کفگیر از داخل روغن بیرون آورید و در صافی بریزید تا روغن اضافیاش گرفته شود. گوشت را در دیس قرار دهید، خامه و سس سفید را روی گوشت بدهید و سیبزمینی آماده را در اطراف گوشت بریزید.
مواد لازم برای ۲ عدد خمیر :
آب ولرم یک سوم پیمانه
کره ۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۱ ق س
آرد ۲ پیمانه
نمک ۱ ق م
شکر نصف ق م
مواد لازم برای داخل اشترودل :
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ریز خرد شده ۱ عدد
فلفل دلمه ای رنگی خرد شده نصف پیمانه
قارچ خرد شده ۱۰۰ گرم
جعفری خرد شده ۴ ق س
رب گوجه فرنگی ۲ ق س
نمک – فلفل – ادویه کاری – زرد چوبه – آویشن – پودر سیر به مقدار لازم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
کنجد مقداری جهت تزیین
طرز تهیه:
* آب ولرم رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و خمیر مایه فوری و شکر رو داخل اون ریخته و با قاشق مخلوط کنید.
* در یک کاسه کوچک تخم مرغ، نمک و ماست را خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
* در یک تابه کره را آب کنید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
* کره را به مخلوط آب و خمیرمایه اضافه کنید.
* مخلوط تخم مرغ و ماست را به مواد قبلی اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
* یک پیمانه از آرد را روی مخلوط الک کرده و کاملا مخلوط کنید.
* خمیر پس از اضافه کردن یک پیمانه آرد به شکل زیر می شود .
* پیمانه دوم آرد را کم کم اضافه کرده و ورز دهید تا خمیر حاصل شود .
* سپس روی خمیر را بپوشانید و یک ساعت استراحت دهید .
* برای مواد داخل خمیر پیاز خرد شده را با مقداری روغن در ماهیتابه روی حرارت متوسط قرار دهید .وقتی کمی پیاز سرخ شد فلفل دلمه ای ها را اضافه کنید.
* وقتی فلفل ها کمی نرم شدند قارچ را اضافه کنید.
* بمحض اینکه همه مواد کمی سرخ شدند کوشت چرخ کرده را داخل تابه بریزید.
* تمامی ادویه ها و نمک و فلفل را اضافه کنید و گوشت را تفت دهید.
* سس سویا و جعفری خرد شده را اضافه کرده و مخلوط کنید .
* در مرحله آخر رب گوجه را کمی با آب رقیق کنید و به مواد گوشتی اضافه کنید.
* کمی تفت داده و اجازه دهید جا بیفتد.مواد آماده شده را کنار بگذارید تا خنک شوند .
* و اما برمی گردیم سراغ خمیرمون ؛ حجم خمیر پس از استراحت دوبرابر می شود. آن را ورز دهید تا حجم اضافی آن از بین برود و به اندازه اصلی بازگردد.
* روی میز کار را کمی آرد بپاشید و خمیر را با چاقو دو قسمت کنید.
* یک قسمت را داخل ظرف برگردونید و روش رو بپوشونید.
* قسمت دیگر رو با وردنه به شکل زیر پهن کنید.
* نیمی از مواد گوشتی را به این شکل روی خمیر بریزید.
* کناره های خمیر را با چاقو به این شکل برش بدید .
* با توجه به تصاویر خمیر رو بپیچید. اول قسمت بالا و پایین را به سمت داخل آورده.
* بعد برش های کناری را به صورت چپ و راست یک در میان به داخل بیاورید.
* خمیر بعدی و بقیه مواد گوشتی را هم به همین شکل تهیه کنید. داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده بگذارید. روی خمیر ها را با قلم مو کمی زرده تخم مرغ بزنید و روی آنها را کنجد بپاشید.
* اشترودل ها را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم کردید بگذارید تا زمانی که نان پخته بشه. برای من ۴۰ دقیقه طول کشید. می تونید ۵ دقیقه گریل رو هم روشن کنید تا کاملا روی نان ها طلایی بشه.
* برای پخت با مکروفر : از دکمه کانوکشن استفاده کرده و روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود سپس برای پخت از سه پایه کوچک استفاده کرده و دما را روی ۲۰۰ درجه تنظیم کنید و خمیر را داخل آن قرار داده و اجازه دهید روی آن طلایی شود .
* نوش جان
کوردن بلو با پنیر چدار
مواد لازم:
سینه مرغ و پیاز =از هر کدام یک عدد
پنیر چدار= سه قاشق غذاخوری
کالباس =سه ورق
پودر نشاسته ذرت= دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و روغن= به میزان لازم
تخممرغ= دو عدد
پودر سوخاری= پنج قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
سینه مرغ را سه ورق کرده و در پیاز خردشده، نمک و فلفل به مدت سه ساعت میخوابانیم. بعد سینهها را با بیفتککوب میکوبیم تا به صورت ورقه بزرگ در آید. کالباس و پنیر چدار را در وسط سینه قرار داده و مانند یک کتلت میبندیم و آن را در تخممرغ زدهشده، پودر نشاسته ذرت و پودر سوخاری فرو میبریم. این عمل را چند بار تکرار کرده و بعد در روغن سرخ میکنیم.
یک روش دیگر هم این است که بعد از فرو کردن در پودر سوخای و مالیدن روغن به روی آن کوردن بلو ها را در فر قرارا دهیم.
یکی دیگر از روش های متفاوت این است که سینه مرغ را چرخ می کنند و به مانند رولت تهیه می کنند.
یک شام سبک وخوشمزه با مرغ
سینه مرغ رو با پیاز و زردچوبه و نمک میزاریم خوب پخته بشه بعد که پخته شد از اب بیرون اورده و ریش ریش میکنیم و توی کمی روغن تفت میدیم با خیار شور وگوجه یک شام ساده و خوشمزه داریم
خوراک قارچ بسیار لذبذ
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده
قارچ
پیاز
روغن
نمک
زردچوبه
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را رنده کرده و در روغن تفت داده و گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم سرخ که شد قارچ را که حلقه حلقه ریز کردیم اضافه کرده و نمک و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم تا خوب سرخ شود . به همین سادگی یک غذای لذیذ مقوی اماده شده
سالاد مرغ
مواد لازم برای ۴نفر:
نان تست مکعبی برش خورده:۱۰۰گرم
ژامبون مرغ یا گوشت:۳۰۰گرم
نمک و فلفل:بمیزان لازم
پودر سیر:یک دوم قاشق چایخوری
کاهو پیچ:نصف یک کاهو
پنیر پارمژان رنده شده:۳قاشق غذا خوری
سس ورچستر:بمیزان دلخواه
روغن زیتون:۲قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
ابتدا در فر تکه های نان را تست کرده حدودا یک ربع تا طلایی شود. سپس ژامبونها را به قطعات کوچک برش میزنیم و انها را در فر قرار میدهیم تا اندکی رنگ ژامبونها به قهوه ای متمایل شود.
در کاسه سرو سالاد کاهوهایخرد شده را ریخته به ان نان تست و ژامبون را که خنک شدند اضافه میکنیم. نمک و فلفل و پودر سیرو سس ورچستر و روغن زیتون را میریزم و مواد را هم میزنیم. در اخر پنیر پارمژان را روی سالاد میریزیم.